អត្ថប្រយោជន៍ នៃ​សូកូឡា​ខ្មៅ Dark Chocolate

(សុខភាព)៖ សូកូឡាខ្មៅមានផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ដែលអាចជួយអោយអ្នក មានសុខភាពល្អ។ វាត្រូវបានផលិតចេញពីគ្រាប់ធញ្ញជាតិរបស់ដើមកាកាវ ដែលមានសារធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្មនៅក្នុងរាងកាយរបស់យើង។

តាមការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញាថា សូកូឡាខ្មៅ វាមានផ្ទុកនូវជាតិស្ករតិចបំផុត ដែលអាចជួយបំប៉នដល់សុខភាពរបស់អ្នក និងកាត់បន្ថយដល់ការកើតមាន នូវជម្ងឺបេះដូង។

១.សូកូឡាខ្មៅសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់
ប្រសិនបើអ្នកទិញសូកូឡាខ្មៅដែលមានគុណភាពហើយ មានសារធាតុកា កាវខ្ពស់នោះវាកាន់តែសំបូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមកាន់តែច្រើន។ សូកូឡាខ្មៅ មានផ្ទុកនូវសារធាតុសរសៃមួយចំនួន និងមានផ្ទុកនូវសារធាតុរ៉ែផងដែរ។

សូកូឡាខ្មៅ ១០០ក្រាម ដែលផ្ទុកនូវជាតិកាកាវពី ៧០ ទៅ ៨៥% ហើយ និងមានសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតដូចជា៖

• ជាតិសរសៃ ១១ក្រាម
• សារធាតុដែក ៦៧%
• ម៉ាញេស្យូម ៥៨%
• សារធាតុទង់ដែង ៨៩%
• ម៉ង់កាណេស ៩៨%
• ហើយវាក៏មានផ្ទុកនូវធាតុ ប៉ូតាស្យូម , ផូស្វ័រ, សង្ក័សី និង selenium ផងដែរ។

សារធាតុចិញ្ចឹមទាំងអស់មានប្រមាណ ៦០០ កាឡូរី ហើយមានផ្ទុកនូវជាតិ ស្ករបន្តិចបន្តួច។ ដូច្នេះយើងគួរបរិភោគ សូកូឡាខ្មៅនេះក្នុងកម្រិតមធ្យម ដើម្បីសុខភាពរបស់អ្នក។

មិនតែប៉ុណ្ណោះវាក៏មាន ផ្ទុក នូវ ជាតិកាហ្វេអ៊ីន និង theobromine , ប៉ុន្តែវាធ្វើអោយអ្នកគេងមិនសូវលក់នៅពេលយប់ (សារធាតុកាហ្វេអ៊ីន មានតិចបំផុតប្រសិនបើធៀបទៅនឹងកាហ្វេ)។

២. សូកូឡាខ្មៅមានសារធាតុជួយប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម
សូកូឡាខ្មៅមានផ្ទុកនូវសារធាតុសរីរាង្គជាច្រើនដែលតួនាទីជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម។មិនតែប៉ុណ្ណោះមានរួមបញ្ចូលទាំងសារធាតុ polyphenols ,សារធាតុFlavonoids, សារធាតុ catechins ក្នុងនោះទៀតផង។

ការសិក្សាមួយបានបង្ហាញថាសូកូឡាខ្មៅ និងកាកាវ មានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំង អុកស៊ីតកម្មច្រើន ជាងនៅក្នុងផ្លែឈើ ផ្សេងៗដែលគេបានធ្វើការសាកល្បងដូចជា Blueberries និង Acai berrries។

  1. សូកូឡាខ្មៅអាចធ្វើឱ្យចលនាឈាមនិងសម្ពាធឈាមទាប
    សារធាតុ Flavonoids នៅក្នុងសូកូឡាអាចជំរុញ endothelium ដែលជាស្រទាប់ខាងក្នុងនៃសរសៃឈាមអារទែដើម្បីផលិត Nitric Oxide (NO)ç ដែលជាឧស្ម័នមួយ។

មុខងារនៃ NO គឺបញ្ជូនពត៌មានទៅក្នុងសរសៃឈាមដែលទប់ទល់ នឹងចលនារបស់ឈាមកុំអោយដើរលឿនហួសកម្រិតនិងការជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម។

៤. សូកូឡាខ្មៅអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជម្ងឺដាច់សរសៃឈាមបេះដូងនេះ
សមាសធាតុក្នុងសូកូឡាមានដែលអាចខ្ពស់ប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្មដែលការពារ LDL បាន។ នៅក្នុងការសិក្សារបស់បុរសវ័យចំណាស់ 470 មួយបានរកឃើញថាកាកាវអាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការស្លាប់នៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងក្នុងកម្រិត 50% ក្នុងរយៈពេល 15 ឆ្នាំ ។

ការសិក្សាមួយទៀតបានបង្ហាញថាការញ៉ាំសូកូឡា 2 ឬច្រើនដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៅក្នុងសរសៃឈាមដោយ 32% ផងដែរ។ ការទទួលទានសូកូឡាជាញឹកញាប់មិនមានផលប៉ះពាល់ទេ ។

ប៉ុន្ដែការសិក្សាមួយផ្សេងទៀតបានបង្ហាញថាញាំស្ករសូកូឡាមួយសប្តាហ៍ដង 5+ អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូងបាន 57% ។ ទោះជាយ៉ាងណា ដែលយើងមានយន្តការជីវសាស្ត្រ (បន្ថយសម្ពាធឈាមនិង LDL oxidized) បន្ទាប់មកគេបានរកឃើញវាជាការពិតនឹងអាចជឿទុកចិត្តបានថាការទទួលទានសូកូឡាខ្មៅអាចបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺបេះដូង។

៥. សូកូឡាខ្មៅអាចការពារស្បែករបស់អ្នកប្រឆាំងនឹងព្រះអាទិត្យ
សមាសធាតុជីវសកម្មមានក្នុងសូកូឡាអាច នឹងល្អប្រសើរសម្រាប់ស្បែករបស់អ្នក។សារធាតុ Flavonol អាចការពារប្រឆាំង នឹងការខូចខាតពីព្រះអាទិត្យដែលបណ្ដាល មកកែលម្អលំហូរឈាមទៅកាន់ស្បែកនិងបង្កើនដង់ស៊ីតេស្បែកនិងជាតិទឹក ។

កម្រិត erythemal មានតិចតួចបំផុត (MED) គឺជាចំនួនអប្បបរមានៃកាំរស្មី UVB បានទបណ្តាលឱ្យក្រហមនៅលើស្បែក 24 ម៉ោងបន្ទាប់ពីការប៉ះពាល់។
នៅក្នុងការសិក្សាមួយបានបង្ហាញថា med នឹងមានការកើនឡើងបន្ទាប់ពី ការទទួលទានសូកូឡាខ្មៅដែលមានសារធាតុ Flavonoids ក្នុងរយៈ១២សប្តាហ៍ ។

៦. សូកូឡាខ្មៅអាចជួយជំរុញដល់ការចងចាំរបស់យើង
ដំណឹងល្អគឺមិនមែនជាជាងនៅឡើយទេ។ សូកូឡាខ្មៅអាចធ្វើឱ្យប្រសើរឡើង ដល់មុខងារនៃខួរក្បាល។ពួកអ្នកសិក្សាផ្នែកសុខភាពបានបង្ហាញថា ការប្រើប្រាស់កម្រិតសារធាតុ flavanol នៃកាកាវ ឬសូកូឡាខ្មៅ អាចធ្វើអោយប្រសើរឡើង ដល់ចលនាឈាមទៅកាន់ខួរក្បាល។

សូកូឡាអាចជួយបង្កើនការចងចាំការចងចាំរបស់យើង និងធ្វើជួយកាត់បន្ថយនូវជម្ងឺ Stress។ កាកាវមានផ្ទុកសារធាតុកាហ្វេអ៊ីន និងភ្នាក់ងាររំញោចដូចសារធាតុដែល អាចជាមូលហេតុសំខាន់មួយកាកាវអាចជួយពង្រឹងមុខងារខួរក្បាលក្នុងរយៈពេលខ្លី។

សូកូឡាខ្មៅមានអត្ថប្រយោជន៍ណាស់សម្រាប់យើង ព្រមទាំងធ្វើអោយ យើងមានសុខភាពល្អ៕

You might also like More from author